logo SA_sm
N. Barnhoornweg 12

2202 JB Noordwijk

06-15050364
info@studie-assist.nl
Ma t/m vr
13:30 - 18:30

Huiswerkbegeleiding in Noordwijk: voor betere prestaties

Enorme bergen huiswerk kunnen veel stress opleveren voor uw kind. Uiteindelijk zal dit leiden tot een negatieve sfeer en daar zitten zowel u als uw kind uiteraard niet op te wachten. Voorkom zo’n situatie met behulp van huiswerkbegeleiding in Noordwijk. Hierbij richten we ons op alle ondersteuning die uw kind nodig heeft om beter te kunnen presteren op school. Het doel is om dit te bereiken met behulp van extra persoonlijke aandacht, planning, structuur, motivatie en een positieve sfeer. Zo zal voor elk individueel kind een persoonlijk plan opgesteld worden dat aansluit op de voorkeuren en behoeften van het individu. Geen enkel kind is tenslotte hetzelfde! 

Huiswerkbegeleiding in Noordwijk: voor wie?

Wij richten ons op alle kinderen die ondersteuning nodig hebben om goed te kunnen presteren op school. Hierbij zijn wij met name actief in Noordwijk en omgeving: Noordijkerhout, Katwijk en Voorhout. Ook zijn wij actief in Lisse, Nieuw Vennep, Hillegom en Sassenheim. Onze specialisatie ligt bij kinderen met dyslexie, maar uiteraard is elk kind dat onder andere moeite heeft met het vinden van concentratie en het maken van een planning bij ons welkom. Wij richten ons voornamelijk op kinderen die klaargestoomd dienen te worden voor het voortgezet onderwijs. Echter is de brugklas ook één van onze belangrijke doelgroepen. Vele kinderen hebben al baat gehad bij onze aanpak en zijn nu in staat zelfstandig een goede planning te maken en deze ook te volgen. 

Huiswerkbegeleiding Noordwijk

Hoe gaan wij te werk?

Voor elk kind creëren we een individueel en persoonlijk plan van aanpak. Uiteraard is geen enkel kind namelijk hetzelfde en dient per individu een andere aanpak gehanteerd te worden. Nadat het plan van aanpak is opgesteld, richten we ons op het aanleren van verschillende handige skills die zeer van pas komen tijdens het goed kunnen presteren op school. Denk hierbij aan het maken van planningen (zowel op papier als digitaal), het creëren van mindmaps en het onder de knie krijgen van handige hulpmiddelen als Quizlet en Kurzweil. Het doel is om uiteindelijk zelfstandig aan de slag te kunnen, de geleerde studievaardigheden toe te passen en daarmee goede resultaten te behalen. 

Huiswerkbegeleiding in Noordwijk: een gemoedelijke setting 

Wij zijn van mening dat kinderen het best presteren in een omgeving waar zij zich thuis en op hun gemak voelen. Daarbij is het belangrijk dat er zo min mogelijk aspecten zijn die uw kind af kunnen leiden tijdens het leerproces. Een middag huiswerkbegeleiding in Noordwijk ziet er dan ook als volgt uit. Kom binnen in de gezellige woonkeuken, waar wat lekkers te eten en te drinken klaarstaat. Aan de hand van de weekplanning wordt een dagplanning gemaakt, variërend tussen leer- en maakwerk gebaseerd op relevante vaardigheden die uw kind onder de knie probeert te krijgen. Vervolgens gaan de leerlingen zelfstandig aan het werk. Bij vragen, opmerkingen of onduidelijkheden kunnen de verschillende coaches benaderd worden, zij staan de gehele middag klaar om alle vragen te beantwoorden en de leerlingen te overhoren wanneer nodig. Het uiteindelijke doel is om tijdens zo’n middag al het huiswerk af te ronden, zodat uw kind met een gerust hart naar huis kan en er niet langer sprake is van stress en een negatieve sfeer omtrent het maken van huiswerk. Heeft uw kind een achterstand in een bepaald vak? Maak in dat geval gebruik van onze leerzame bijlessen in Noordwijk!