logo SA_sm
N. Barnhoornweg 12

2202 JB Noordwijk

06-15050364
info@studie-assist.nl
Ma t/m vr
13:30 - 18:30

De zee en het strand lokt

De vakantie is voorbij en nu hebben we toch nog heerlijk nazomerse dagen. Velen gaan lekker naar het strand, 50 meter van mijn bedrijf vandaan, ik kan letterlijk de zee horen en ruiken. Maar ik heb ervoor gekozen om vandaag en morgen een werkdag in te plannen. Deze afspraak had ik al met mezelf gemaakt voordat de vakantie begon. Ik heb het met mezelf afgesproken en ook in mijn agenda gezet. Hierdoor zie ik de afspraak staan en kan ik hem niet vergeten.

Gepland

Ja het plannen zit er bij mij dus in, ondanks het lekkere weer wijk ik niet af van deze afspraak hoe verleidelijk dit dus ook is. Ik zit hier nu dan ook lekker te werken en ervaar het ondanks het mooie weer niet als erg. Buiten het feit dat ik het ontwikkelen van nieuw materiaal voor de workshop plannen leuk vind, Ik merk dat, doordat ik het heb ingepland het mij rust geeft en geen stress van oh, dat moet ik nog doen! Ik heb het immers gepland!

Eigen planner ontwikkeld

Dit gebruik ik dan ook bij mijn huiswerkbegeleiding. Hiervoor heb ik een planner ontwikkeld en die ik stapje voor stapje heb verbeterd. Gekeken naar bestaande planners, je hoeft het wiel immer niet opnieuw uit te vinden. Ik heb geluisterd naar de leerlingen die er mee werken wat misschien anders zou kunnen. Het is nu echt een ‘super’ planner geworden. Je hebt de keuze: op papier of digitaal. We zijn allemaal anders, dus vinden verschillende manieren fijn.

Betere structuur

Bij mijn leerlingen is het nu zo’n gewoonte om te plannen, ze kunnen niet meer zonder. In het eerste weken kost het wat tijd.  Maar na een paar weken wordt het appeltje eitje. De lesmethode herhaalt zich immers bij elk hoofdstuk. Dus wanneer je weet hoe je het beste je huiswerk voor een bepaald vak kan inplannen, weet je uit ervaring ook hoe je bij een volgend hoofdstuk kan plannen.

Lekker chillen of sporten

Het fijne is dat wanneer je goed plant, je nooit je afspraak of iets leuks hoeft af te zeggen en je dus ook heerlijk kan sporten of chillen. En wanneer je het helemaal goed doet, heb je in het weekend gewoon lekker weekend, zonder huiswerk.

Workshop plannen

Zou je uitgelegd willen krijgen hoe je kunt plannen, meld je dan aan voor een van mijn workshops.

Data:

Zaterdagmiddag 03 oktober 14.00-16.00 uur

Zaterdagmiddag 10 oktober 14.00-16.00 uur

Zaterdagmiddag 17 oktober 14.00-16.00 uur