Huiswerkbegeleiding voor extra studievaardigheden

Heeft uw kind moeite met het bijhouden van zijn of haar huiswerk, waardoor dit vaak leidt tot stress en onrust in huis? In dat geval is huiswerkbegeleiding in Noordwijk en omgeving de perfecte oplossing! Tijdens een middag huiswerkbegeleiding leert uw kind namelijk niet alleen de noodzakelijke studievaardigheden in een gemoedelijke setting, maar wordt onder andere ook kennis opgedaan over het maken van planningen (digitaal en op papier). Hierdoor is uw kind beter in staat het huiswerk op tijd af te ronden, waardoor stress en een negatieve sfeer worden voorkomen. Zowel een voordeel voor u als uw kind!

Studievaardigheden

Extra studievaardigheden voor elke leerling

Ons doel is om elk type leerling te voorzien van de benodigde studievaardigheden. Zo richten wij ons voornamelijk op de regio Noordwijk: Voorhout, Lisse, Sassenheim, Noordijkerhout, Nieuw Vennep, Hillegom en Katwijk. In deze omgeving is elk type leerling bij ons welkom. Denk hierbij zowel aan het bieden van ondersteuning aan kinderen op de basisschool om deze klaar te stomen voor het voortgezet onderwijs (VO) als het ondersteunen van kinderen die momenteel in de brugklas zitten en moeite hebben met het bijhouden van de nieuwe manier van leren. Wij begrijpen dat niet elk kind dezelfde aanpak nodig heeft. Daarom zullen wij na het intake gesprek gezamenlijk een persoonlijke aanpak creëren dat het best aansluit op de wensen en behoeften van uw kind. Op deze manier gaan we zo effectief mogelijk te werk om het beste resultaat te behalen. Het doel is hierbij om uiteindelijk zelfstandig aan de slag te kunnen en de opgedane kennis toe te passen tijdens de rest van de schoolcarrière. 

Hoe worden de benodigde studievaardigheden aangeleerd?

Zoals eerder beschreven vinden wij het belangrijk om ons plan van aanpak aan te passen op de persoonlijkheid van uw kind. Zo vraagt elk kind om een andere aanpak. Vervolgens wordt aangeraden elke doordeweekse dag gebruik te maken van onze huiswerkbegeleiding. Op deze manier kan het beste resultaat worden behaald. Kinderen zijn het meest productief in een ruimte die vertrouwd en huiselijk aanvoelt. Vandaar dat onze woonkeuken een fijne sfeer biedt waar kinderen zich vrij voelen een lekker drankje en hapje te nuttigen wanneer gewenst. Aan het begin van de middag wordt aan de hand van de weekplanning gezamenlijk een dagplanning opgesteld, waarna de leerlingen zelfstandig aan het werk gaan. Hierbij wordt aandacht geschonken aan genoeg variatie in leer- en maakwerk. Zo zal uw kind niet alleen veel leren over het maken van een planning (zowel op papier als digitaal), maar ook meer kennis opdoen over het maken van mindmaps en het gebruik van handige tools als Quizlet en Kurzweil. Tijdens zo’n middag staan onze studiecoaches voor alle leerlingen klaar om ondersteuning te bieden bij het beantwoorden van vragen, het geven van uitleg en overhoringen. 

Bijles in Noordwijk: het bijspijkeren van kennis 

Heeft uw kind moeite met het begrijpen van één bepaald vak? Onze experts zijn gespecialiseerd in het geven van bijles voor alle vakken en op alle niveaus. Zo bieden wij op verschillende manieren uitleg over de lesstof, zodat elk type kind het op zijn of haar manier kan begrijpen. Onze bijlessen vinden individueel plaats in een fijne, vertrouwde sfeer om zo het beste resultaat te kunnen behalen en de volledige aandacht te leggen op de vlakken waar uw kind om vraagt. Een persoonlijke aanpak, resultaatgerichtheid en motivatie staan hierbij hoog in het vaandel.